Tegyi Tibor

Hely:
Alsóvárosi temető
Felirat:

Tegyi Tibor 1965-2014, Németh Ildikó 1965-20.

A hársfa mind virágzik, a csíz mind énekel, a lomb sugárban ázik, csak szíved alszik el.

Weöres Sándor

Megjegyzés:

Tegyi Tibor (Zirc, 1965. április 28. – Pápa, 2014. június 21.): pedagógus.

Tanulmányok: Türr István Gimnázium és Óvónőképző Szakközépiskola1979-1983. Könyvtáros és magyar nyelv és irodalom szakos általános iskolai tanár Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola, Szombathely1984-1988.

Továbbképzések, tanfolyamok: Képző és mentor: „Drámapedagógia –a hátrányos helyzetű tanulók integrált nevelésére” –Sulinova Közoktatási és Pedagógus-továbbképzési Kht.

Mozgókép-készítési gyakorlati program – mozgókép és médiaismereti tanárok gyakorlati képzése – Magyar Mozgókép és Médiaoktatási Egyesület.

Drámapedagógus Apor Vilmos Katolikus Főiskola drámapedagógia szakirányú továbbképzési szak 1996-2000.

Munkahelye: Veöres Sándor Általános Iskola Pápa.

Tegyi Tibor intézményvezetőként tevékenykedett a Weöres Sándor Általános Iskolában és több évtizede vezette, igazgatta az iskola Nem Art színjátszó csoportját, amely mindig ott volt az országos színjátszás élvonalában. Ő volt a főszerkesztője a számos országos díjat nyert Paca iskolaújságnak. A diákok körében is nagy népszerűségnek örvendő drámatanár tanulók seregeivel ismertette és szerettette meg a színházat és a színjátszást. Pályája során tanfolyamokat vezetett, drámafoglalkozásokat tartott városszerte és a környékben, de sokrétű tudásával, tapasztalataival gazdagította a hallgatókat a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának drámapedagógia szakirányú továbbképzésén is.

A 49 éves színész-pedagógust a Múzeumok éjszakáján, a Kékfestő Múzeumban ragadta el a halál, éppen akkor, amikor az S. K. Társulattal a Szent Ivánéji álom című darabot mutatták be a közönségnek.

Hiánya nagy veszteség nemcsak családjának és szeretteinek, de iskolájának és a városnak is. Nyugodjon békében!

Forrás: Magyar Drámapedagógiai Társaság – Meghalt Tegyi Tibor. 2014. június 22. - Pápa és Vidéke, XII. évf., 2014. 13. sz. 6. p.