Közösségi tér

A pápai Jókai Mór Városi Könyvtár tanulást segítő infrastrukturális fejlesztése című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban támogatta a munkálatokat. 

Alig egy év alatt a könyvtárunk udvarán álló egykori romos raktárépületből foglalkoztató szoba, tanulási és közösségi tér került kialakításra. Mindez, a tanulást segítő infrastrukturális fejlesztése című EFOP-projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A cél az volt, hogy megerősödjenek az olyan helyi, szellemi központok - mint például a pápai városi könyvtár -, az oktatás és a nevelés támogatása érdekében.

Ez a program tartalmazta a teljes körű felújítást, a fűtéskorszerűsítést, a hőszigetelést, a teljes burkolatcserét, akadálymentesítést, a helyiségek berendezéssel és új számítógépekkel valamint interaktív táblával, székekkel, asztalokkal való felszerelését is. Az épület ünnepélyes avatásán a szalagot dr. Vitályos Eszter Zsuzsanna az EMMI európai fejlesztésekért felelős államtitkára, dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Hermann István igazgató vágta át. Ezután Salgó Ferenc kanonok, plébános áldotta meg az épületet.

Menü kép