Holdfény szonáta

Szerző
Mörk Leonóra

Alexander világhírű osztrák zongoraművész, a klasszikus zene igazi sztárja - akkora rajongótáborral, ami egy popsztárnak is dicsőségére válna. Eszter magyar orvos, aki kamaszkora óta szívesen hallgatja a zongorista felvételeit. Olykor a hangversenyeire is elmegy, de bármennyire rajong is a muzsikusért, józanul felméri, hogy kettejük világa soha nem érhet össze.
Útjaik váratlanul mégis kereszteződnek, amikor egy internetes lejárató kampány hatására a férfi karrierje összeomlani látszik, és úgy tűnik, egyedül a lány tud segíteni rajta. Ehhez azonban Eszternek Salzburgba kell utaznia, majd a férfival közösen visszatérnie nyolcvan évvel korábbra, a második világháború vészterhes napjaiba, amikor az emberi élet egy hajszálon függött, és egyszerre jöhetett el a szerelem és a halál órája. Alexander és Eszter nyomozni kezd egy elveszettnek hitt Mozart-kézirat után, és ahogyan a régi titkokra fokozatosan fény derül, úgy nyílnak meg ők is egymás felé. De lehet-e közös jövője két, egymástól ennyire különböző életet élő embernek?
Ők ketten a múltba indultak, de vajon hová érkeznek meg?
MÖRK LEONÓRA író, újságíró, szerkesztő, műfordító, éveken át az Elle főszerkesztő-helyetteseként, illetve a Nők Lapja vezető szerkesztőjeként dolgozott. Regényeiben nem elégszik meg azzal, hogy elmesél egy magával ragadó történetet, hanem izgalmas kultúrtörténeti kalandozásra is hívja olvasóit. A Holdfényszonáta az eredetileg 2015-ben megjelent regény új kiadása.