1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz

Szerző
Steven J. Schneider

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz, amit harminc nyelve fordítottak le és majdnem kétmillió példányban kelt el világszerte, szellemes, informatív szócikkeivel nagyszerű és úttörő alkotásokat gyűjt össze, klasszikusokat és kultkedvenceket, a mindenki számára kötelező filmeket. A mozi több mint egy évszázados történetét felölelő könyv minden országból válogat, az akciófilmtől a westernen, az animációs filmen, komédián, dokumentumfilmen, musicalen, thrilleren, noiron, rövid- és romantikusfilmen keresztül a sci-fiig minden zsáner képviselteti magát.
Az újraszerkesztett és frissített kiadás 500 eredeti filmplakátot és több száz lenyűgöző jelenetfotót tartalmaz. Filmesek és kritikusok idézeteinek és kevésbé ismert tények segítségével, mélyreható filmelemzésekkel és a hozzájuk kapcsolódó statisztikák együttesével ez a mozgóképről valaha készült leggazdagabb válogatás.
Akár a romantikus komédiák, akár a művészfilmek érdekelnek, akár A kék angyal, akár a Kék bársony, az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz talán az egyetlen filmes könyv, amit valaha is a kezedbe kell venned.